sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Irenen rytmi ja meidän arkea


Voisinpa kertoa vähän meidän arjesta ja rytmistä :) Mä olisin oikeasti maailman surkein mammabloggaaja! En mä vaan keksisi joka päivä jotain uutta kirjoitettavaa ja ihmeteltävää :O En mä tiedä sitten onko meidän arki liian tasaista, mutta kyllä hemmetti soikoon olisi ykstoikkoista luettavaa :D Joten jätän suosiolla sen homman muille.

Toki siis haluan kertoa lapsista ja heidän kuulumisistaan, asioista joita ovat oppineet yms.

Mutta siihen rytmiin siis:

8.00-9.00 Irene herää. Seisoo sängyssään ja huikkii äitiä nostamaan sieltä pois. Vaipan ja vaatteiden vaihto ja äiti kiiruhtaa nopeasti keittämään kahvia :)
Kuppi kahvia Irenen touhutessa omiaan. Sitten syödään aamupuuro ja päälle pikkuisen maitoa.


12.00 Lounas, jonka jälkeen Irene menee päiväunille. Nukkuu noin pari tuntia. Itse nautiskelen rauhasta kahvikupin ja tietokoneen ääressä tai nukun itsekin pienet päikkärit.

15.00 Mennään kävelylle sään salliessa. Välillä käydään ulkona ennen lounasta. Vähän vaihtelee. Mutta kuitenkin pyritään joka päivä ulkoilemaan. Me ei tehdä tän mun pallomahani kanssa mitään superpitkiä lenkkejä vaan usein käppäillään tässä pihapiirissä ja hiekkalaatikolla. Välillä lähdetään rattailla tuossa vieressä kulkevalle mukavalle kävelytielle. Irene ei vaan kauheasti viihdy rattaissa tällä hetkellä, kun on oppinut kävelemään :)


17.00 Syödään ja siivoillaan. Irenehän on ihan mahdoton siivousapulainen :D Sillä pitää olla oma rätti jolla se pyyhkii sitten joka paikkaa. Tiskikoneen täyttö on kaikkein parasta. Siinä on äiti sitten sekaisin mitkä ruokailuvälineet on puhtaita ja mitkä likaisia, kun neiti niitä siirtelee ees taas :) Irene saa aina painaa nappia, kun kone laitetaan käyntiin. Samoin myös pyykinpesukoneen kanssa.

20.00-21.00 Iltapuuro ja iltapesut. Illalla on oikeastaan ainut hetki, kun Irene leikkii leluillaan tässä olkkarissa. Muuten touhuaa mun mukana koko päivän. Sitten jossain vaiheessa tulee syliin katsomaan mun kanssa telkkaria ja juo pullollisen maitoa. Sitten nukkumaan. Irene on niin ihanan helppo lapsi, että sen voi vaan jättää sänkyyn pullonsa ja tutin kanssa ja sinne se sitten nukahtaa :)


Yhdessä välissähän toi nukkumaan meno oli ihan kauheaa. Irene sai sellaisia raivokohtauksia ja aivan hysteerisenä huusi jos sen yritti jättää sänkyynsä. Kai se oli sitä "eroahdistusta", kun lapsi huomaa olevansa "irrallinen" äidistään. Onneksi tota ei kestänyt kovin kauaa. Oli raskasta, kun pääsi itsekin nukkumaan vasta 24 maissa. Ja kuinka väsynyt Irene oli, mutta silti piti ihan viimeiseen asti yrittää pysyä hereillä.

Sitten on tosiaan ne kaksi hoitopäivää viikossa. Vien Irenen 9.00 ja haen 15.00. Mulla on nämä Irskun hoitopäivät mennyt oikeastaan siivotessa ja muuttaessa. Jos mulla on jotain menoa (neuvola, palaveri, isompien lasten asioita) niin hoitopäivä laitetaan sitten sille päivälle. Se on niin kätevää, että päivien ja aikojen kanssa pystytään joustamaan niin hyvin.

Irene ei olisi hoitoon mennyt jos vauva ei olisi tulossa. Mun voimavarat ei kuitenkaan ole ihan samanlaiset, kuin monilla muilla äideillä. Niillä, jotka eivät ole kohdanneet niin vaikeita asioita ja sairastuneet masennukseen/uupumukseen. Kyllä sitä täytyy miettiä omaa jaksamistaan ja osata tavallaan ennakoidakin. Nyt mulla on asiat oikein hyvin ja jaksan hienosti, mutta tottakai uuden vauvan myötä tulee lisää haasteita ja pitää jaksaa paljon enemmän. Ja koska mulla on niin huonoja muistoja vastaavasta tilanteesta, niin tottakai se vähän jännittää. Mutta se lohduttaa, että se elämäntilanne silloin oli ihan eri ja mun mieli oli parisuhteen takia niin maassa. Se imi musta kaikki voimat, ei lapset.


Ei saa liikaa kuitenkaan jännittää ja miettiä asiaa vaan mennä päivä kerrallaan. Mun itsetunto on poljettu vaan niin maahan, että kestää ennen kuin se on kunnossa!
Mutta minähän pärjään ja minähän oon paras äiti lapsilleni! :)


Ps. Tänään saan digikameran! Loppuu nämä järkyttävän huonolaatuisten kuvien julkaisut :D

Muistakaa osallistua Nalle Puh-pussilakanan ja tyynyliinan arvontaan!

3 kommenttia:

 1. Laitathan sit kuvaa masusta ja sustakin? :) ja uudesta kodista! :)

  VastaaPoista
 2. Älä turhaan pode huonoa omaatuntoa siitä että isompi on hoidossa, tuo on sitä hyvää äitiyttä kun pystyy myöntämään ettei jaksa, tai ettei välttämättä tule jaksamaan. :) meillä meni kanssa isompi (kohta 4v) hoitoon vähän ennen kun pienempi (nyt 1v) synty, on 3pvä/vko 9-15. jäin ennen pienemmän syntymää yksin molempien kanssa ja tiesin etten tulis muuten jaksamaan. meillä ei myöskään oo täällä paljoa sellasia kavereita joilla ois lapsia, niin saapahan sitten isompi myös ikäisiään leikkikavereita tarhassa. :) tää on meille just hyvä ratkaisu!

  oon lueskellu tätä blogia pitempään ja ootan vaan sitä postausta, jossa kerrot että saat isommat takas kotiin! sinä/te olisitte sen ansainnut, täällä on sormet ja varpaat ristissä että se päivä vielä koittaa<3 jaksamisia sulle, olet ihana, kaunis ja hyvä lapsillesi juuri tuollaisena! (kuten mun terapeutti sanoi mulle joskus kun tuskailin sitä, olenko hyvä äiti; kukaan ei ole paras, mutta olet riittävän hyvä juuri noin :))

  -Jemina

  VastaaPoista
 3. itesetunto postausta kannatan!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)