torstai 15. toukokuuta 2014

Maton veto jalkojen alta. Taas.


Meillä oli aivan ihana, ihana, ihana päivä lasten kanssa ♥ Pelattiin. syötiin, oltiin ulkona, käytiin katsomassa veljen ja hänen tyttöystävän koiria, muovailtiin ja katsottiin piirrettyjä :) Lapset nautti kovasti ja sanoivat, että äitillä on kaunis koti.
Kysyivät myös ensimmäisenä, että minkälaiset lakanat heillä on :D Ja missä sängyt. Yökyläilyä vissiin odotetaan kovasti. Kuulemma haluavat mennä mun minisaunaankin sitten. Ja Aleksi innostui, kun sanoin että saavat nukkua munkin vieressä jos alkaa jännittää.

Päivä oli niin touhua täynnä, että kamera unohtui siinä ihan täysin. Ens kerralla otan sitten kuvia oikein urakalla :)

Mutta sitten multa vedettiin matto jalkojen alta totaalisesti. Nyt ollaan sekä minä, että äiti ihan kiehumispisteessä. Mä en tiedä viitsinkö ottaa asiaa täällä puheeksi. Salaisessa FB-ryhmässä olen kyllä purkanut sydäntäni oikein kunnolla. Mutta tämä kun on julkinen niin pitää vielä miettiä asiaa. Voi olla, että tulen asian tännekin kirjoittamaan. Sen verran voin asiaa valaista, että nyt on kyse sijaisvanhemmista ja heidän sanomisistaan. Oli ehkä törkeyden huippu.

Mutta katsotaan. Sulattelen nyt asiaa ainakin vielä tämän yön yli. Toisaalta en tee kyllä siinä mitään kiellettyä tai väärää, koska kirjoitan vain mitä he ovat sanoneet. En hauku heitä tai muuta sellaista.
Muutenkin tuntuu, että ihan sama enää mitä esim. sossut tästä ajattelevat. Itse he ovat toimineet tässä ilmeisesti yhdessä sijaisvanhempien kanssa, koska en usko, että sijarit tuollaista voisivat muuten sanoa. Mun selän takana on toimittu niin rumalla tavalla, että tästä asiasta kirjoittaminen omaan blogiin on todella pientä sen rinnalla.

19 kommenttia:

 1. Mahtavaa kun on ollut mukava päivä! :)
  Mutta todella harmi että tuommoista on sattunut... Kerro ihmeessä lisää

  VastaaPoista
 2. Suosittelen ettet tänne kirjoita niitä puheita. :( Tää kun on julkinen blogi, niin kirjoitettua ei helposti saakkaan kirjoittamattomaksi, ja sijarit voivat yrittää käyttää niitä tekstejä sua vastaan. Anteeksi tämä paasaus, tottakai varmasti tiedät nuo asiat itsekin. Oot oikeasti tosi vahva ihminen ja toivon sydämeni pohjasta että saat lapset pian takaisin kotiin! En tiedä mitä sijarit ovat sossujen kanssa selkäsi takana sumplineet, mutta tuntuu pahalta kun sua jatkuvasti koetellaan ja joudut kokoajan todistelemaan olevasi oikeasti hyvä äiti. Olen saanut susta blogisi perusteella todella sydämellisen ja lämpimän vaikutelman, ja ida ja aleksi selvästi tuntevat olonsa turvalliseksi kanssasi. En käsitä minkä takia sossut eivät halua sitä nähdä! Paljon paljon paljon tsemppiä sulle jatkoon, kyllä sun kärsivällisyytesi ja vahvuutesi vielä palkitaan!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sossut ei tiedä miten hyvät välit meillä lasten kanssa on...Sekin on iso asia mikä on ottanut päähän alusta asti. Ristiäisiinkin sain kinua lapsia silloin oikein kunnolla, kun sossu langan toisessa päässä miettii, että kuinkahan mä nyt niiden kanssa pärjään, kun siellä on niin paljon vierasta porukkaakin :D No, tulkaapa vaikka joskus katsomaan niin loppuu noi aivan naurettavat epäilyt!!

   Meni kyllä suoraan sanottuna aivan maku nyt sijaisvanhempien puheisiin...Ja toisaalta uskon, että jos näitä asioita ei olisi heille ensin sossusta sanottu, niin eivät varmaan olisi uskaltaneet niin sanoa...Mutta eiköhän tuo asia vielä selvine. Olen ainakin laittanut sähköpostia lastensuojeluun tästä jupakasta. Vastausta odotellessa siis.

   Kiitos kauniista sanoistasi ♥ :)

   Poista
 3. Mistä sut löytää facesta, laita vaikka yksityisviestillä, olisi tosi kiva seurata tarinaasi :)

  VastaaPoista
 4. Heippa, mistä sut löytää facesta, laita vaikka yksityisviestillä, olisi niin kiva seurata miten tilanteesi etenee... täällä tosiaan ei varmaan kannata kaikkea kirjoitella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Everyone deserves happiness on ryhmän nimi Facebookissa :)

   Poista
 5. Tsemppiä sulle tosi paljon! Älä vaan tee mitään hätiköityä, mitä sossut/joku muu taho voi käyttää myöhemmin sua vastaan. Ärsyttää varmasti, kun lapset selkeästi haluaisivat sun luo, yökylään ja varmasti pysyvästikin, mutta viranomaiset taitstelee vastaan. Ihanku ne yrittäisi saada sun masennuksen taas puhkeamaan, jotta voisi käyttää sitä edelleen syynä pitää lapset poissa. Mutta onneksi sulla on äiti ja isoäiti tukena, ja ihana pieni tyttö jonka kanssa saat kuitenkin viettää aikaa niin paljon kuin haluat. Niiden avulla selviät ja saat Idan ja Aleksinkin takaisin kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Ja mä päätin olla kertomatta asiaa täällä, parempi niin kaikkien kannalta :)

   Tukijoukot ja Irene ovat kyllä niin tärkeitä tukipilareita mun elämässä ♥

   Poista
  2. Ja mua ärsyttää ylipäätään koko huostaanotossa tuon masennuksen käyttäminen. Se on ihan vain lisätty sinne jotta näyttäisin aivan surkealta tapaukselta. Mun masennus kun ei koskaan sitä luokkaa ollut, että siitä lapset olisi pitänyt viedä. Jos jaksaa joka päivä viedä lapset hoitoon, mennä töihin, hoitaa illalla lapset ja kodin yksin ei voida puhua vielä kovin vakavasta masennuksesta. Kyllä siinä kaiken järjen mukaan pitää lapset ja kaikki muukin jäädä ihan heitteille, että masennus olisi riittävä peruste huostalle.

   Olinhan mä tosiaan alakuloinen ja väsynyt. Mutta siinä elämäntilanteessa olisi varmasti ihan jokainen. Näin voisin vaikkapa vannoa. Mutta ihminen ei ilmeisesti saisi tuntea mitään, kai se on sitten niin suurta heikkoutta viranomaisten silmissä...Tiedä häntä.

   Poista
 6. Tsemppiä, sä voisit kirjoittaa jo romaanin tästä, oikeasti sinä hakisin enemmän julkista näkyvyyttä , jos perustat adressin pistän siihen nimeni (: ne sikarit ei varmasti voi kattoi itteään peilistä ja tuumata olevansa kunnon ihmisiä,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vaan, että sitä näkyvää julkisuutta käytettäisiin sitten mua ja lapsia vastaan kuitenkin :( Koska jo tämä blogi oli sossujen mielestä huono juttu ja altistaa lapset kiusaamiselle. Mitään ei katsos uskalla tehdä, kun joku hengittää niskassa jatkuvasti, niin se vaan menee...

   Mutta mä muistan sut jos joskus vaikka adressin vielä pystyyn laittaisinkin ;D

   Poista
  2. Mäki mietin tänään, että sitte KUN saat lapset kotiin, ni voisit kirjottaa kirjan teijän kokemuksista! Monet ei varmaankaan oikeesti ymmärrä, et lastensuojelussaki voidaan toimia väärin, mut teijän tarinan luettuaan on vaan pakko tajuta se! Myöskään sijaisvanhemmat ei ilmeisesti aina tajua, että ne lapset ku niille tulee ei oo niiden omia ihania pamperoisia, vaan niillä saattaa myös olla rakastavat vanhemmat, joiden tavotteena on vielä saada lapset kotiin! Saattais avata sijareiden mieliäki vähä. (Viittaan tällä siis siihen keskusteluun, minkä linkkasit fb).

   Poista
  3. Mä oon monesti kans miettinyt tuota kirjan kirjoittamista tulevaisuudessa tästä asiasta...Riittäisipä ainakin kirjoitettavaa ja varmasti aihe kuitenkin nykyään varsinkin monia kiinnostaa. Ja siinä vaiheessa kun lapset on kotona mun ei tarvii enää pelätä mitään vaan voin ihan vapaasti kirjoittaa just niinku asiat on mennyt!

   Poista
 7. Voi että nyt haluttais niin tietää mitä siellä on taas puhuttu:( mutta harmi ku en voi liittyä fb-ryhmään ku en oo feisbookissa :(. Oon nyt vissiin pari vuotta seurannu sun elämää blogin kautta ja elän niin mukana:). Toivottavasti kaikki järjestyy ja tsemppiä! t:vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran voin valaista, että kuulin lapsilta, että oltiin puhuttu heidän tulevaisuudesta ja asumisesta ja toinen asia liittyi sitten taas uskonto-asioihin...Ei ollut kyllä lainkaan mukavia asioita kuulla :(

   Kiitos paljon sulle ♥

   Poista
 8. Voi olla tosiaan viisainta että et avaudu asiasta täällä. Mutta sullahan ei huoltajana ole mitään vaitiolovelvollisuutta, eli mitään lakiin perustuvaa vaatimusta sulla ei ole olla hiljaa. Blogin kirjoittaminen ja näistä asioista kertominen ei ole väärin.
  Sen sijaan sijaisvanhemmilla on vaitiolovelvollisuus, eikä mitään valtaa puuttua lasten tulevaisuuden asumispaikkaan, uskontoon tms.
  Itseasiassa huoltajana sulla on lain mukaan enemmän päätösvaltaa mitä sijaisvanhemmilla näihin lapsiin koskeviin kysymyksiin. Tai pitäisi olla. Kaikkihan ei lakia noudata vaikka kuinka olisivat sosiaalityöntekijöitä tai sijaisvanhempia.
  En toki tiedä tarkemmin mitä tämä asia nyt koskee mutta pisti vaan silmään nuo uskonto ym. kysymykset.

  VastaaPoista
 9. Toivon kaikkea hyvää sinulle ja lapsillesi elämän poluilla. Erityisesti voimia sinulle, Heidi, että jaksat jatkaa sinnikästä työtä saadaksesi sinulle niin rakkaat lapset kotiin takaisin. Se on se asia, jonka vuoksi jaksat taistella ja jonka te kaikki ansaitsette, toisenne. Voimia myös siihen, että tämän kaiken keskellä jaksat olla äitinä myös pikku-irenelle. Pystyt tähän kaikkeen takuulla, kaikki tulee menemään vielä parhain päin! Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 10. Millos sul on lasten tapaaminen, ois nii kiva nähä noit kuvii teiän päiväst? Ois kans kiinnostanu mitä ne sijarit on sanoneet, ihme juttui? Mut tsemejä sulle :)

  VastaaPoista
 11. Heip! Onko asioihin tullu selvyyttä? :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)