keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Ystävyyttä ja öljyä


Pesukone pyörii täällä, kuin viimeistä päivää! Sain tänään viestin kirpparilta, jonne mulla oli varaus, että torstaina vapautuisi pöytä. Jep. Ja kaikki mun sinne vietävät vaatteet oli heitetty väliaikaisesti vaan saunaan odottamaan pesua ja hinnoittelua. Mä kuvittelin, että varoitusaika olisi hieman pitempi :D Noh, nyt pyykätään sitten vaan urakalla!

Lauantaina olin ystävien pikkujouluissa ja johan oli juhlat! :) Oli tosi mukavaa ja oltiin katsomassa oikein Pandoraa baarissa ;) Ja Arttu oli pärjännyt Irenen kanssa vallan mainiosti. Ei mulla kyllä asiasta ollutkaan minkäänlaista huolta!


Tutustuin tuolla pikkujouluissa aivan mahtavaan tyyppiin! Meillä synkkasi heti ja tänään juteltiin Facebookissa, niin sekin oli ihan innoissaan, kun tuntui että ollaan ihan sielunsiskokset :) Se on jännä, kun joskus harvoin ne kemiat kohtaa niin, että tuntuu kun sen toisen olisi tuntenut jo kauan aikaa, vaikka justiin on tutustunut. Mä oon kyllä niin innoissani, oon niin kovasti toivonut täältä läheltä itelleni uutta, hyvää ystävää. Nyt sellainen näyttäisi sitten löytyneen.

Nyt mun pitää hehkuttaa teille kahta hiustuotetta! Toisesta oonkin jo aiemmin maininnut ja toista testasin tänään ekan kerran. Tilasin tuotteen Ebaysta (johon muuten oon ihan rakastunut by the way) ja se tuli Briteistä ihan muutamassa hassussa päivässä.- Silottava ja hoitava seerumi
- Nopeuttaa hiusten kuivumista
- Sileät, pehmeät ja kiiltävät hiukset
- Sisältää lämpäsuojan
- Hinta n. 27 euroa

Tämä tekee kyllä todellakin pidennykset ihanan pehmeiksi. Katselin tossa Ebaysta, että samasta sarjasta löytyy myös shampoo ja hoitoaine. Voisi ostaa joulun jälkeen.
Vaikka tämä onkin ihan huippu hyvää, niin tänään tämä löysi kuitenkin voittajansa:


- Rakennepaikkaava ja jälleenrakentava, hoitava öljy
- Arganöljy pehmentää ja ravitsee, valmistelee hiukset ennen käsittelyä
- Jojobaöljy suojaa ja kosteuttaa shampoopesun jälkeen
- Manteliöljy kiillottaa ja hoitaa
- Sisältää lämpösuojan

Tämän siis hain tänään postista ja tottakai heti laitoin hiuksiini. Ahh, miten hyvä tuoksu ensinnäkin. Arttukin nuuhki vieressä ja tuoksui kuulemma ihan karkilta. 
Pidennyksistä katosi saman tien karheus! PARAS tuote mitä oikeasti olen käyttänyt, ehdottomasti suosittelen kaikille. 
Rakennepaikkaavaahan ei saisi käyttää pidennyksille, mutta juuri eräästä blogista luin, että hänelle parturi-kampaaja oli sanonut, että pidennyksille olisi nimenomaan hyvä käyttää välillä korjaavaa hoitoainetta, koska kyseessähän on kuitenkin eloton hius.
Ja koska mun pidennykset tuntuu ainakin vain entistä paremmilta, niin taidan luottaa tähän sanaan :)


Sitten täytyy puhua vähän myös lastensuojelusta. Vaikka uutisia siitä on nyt viime vuosina tullutkin tasaiseen tahtiin, niin nyt tuntuu kuin niitä tulisi ihan jatkuvalla syötöllä! Tänään törmäsin muutamaan mielenkiintoiseen kirjoitukseen, käykääpä ihmeessä lukemassa.Huomenna meenkin sitten Idan kuntoutussuunnitelman tekoon. Tavataan sosiaalityöntekijä ja toimintaterapeutti. Oon niin onnellinen, että pääsen sinne mukaan :) Irene menee siksi aikaa Aleksin kummitädin hoiviin, koska haluan kyllä antaa täysin jakamattoman huomion Idalle, kun tiedän kuinka se noita uusia tilanteita jännittää.

Mutta nyt vielä viimeiset pyykit kuivamaan ja sitten tutilullaa.

Hyvää yötä ♥

21 kommenttia:

 1. http://yle.fi/uutiset/ylen_kysely_aluehallintovirastot_huolissaan_lastensuojelun_tilasta/6752091
  Paljon on valtion ja kuntien varassa... Tuntuu pahalta niiden hyvien lastensuojelun työntekijöiden puolesta,
  jotka tekee sydämellään työtään, mutta ihan naurettaviin mittasuhteisiin kasvanut työ-/asiakasmäärä estää sen hyvän työn jatkumisen, kun ei pystytäkään enää toimimaan niin kun olisi oman etiikan mukaista. Kuormitus kasvaa jatkuvasti ja laadukkaan lastensuojelutyön tekeminen on miltei mahdotonta nykyisillä resursseilla...
  http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/-/_julkaisu/1858918

  -sosiaalityön opiskelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kauheaa kuitenkin, että työskennellään sitten oman etiikan vastaisesti...On iso asia erottaa lapset vanhemmistaan ja siihen täytyy todellakin olla painava syy. Hirveää, että syynä voi olla tosiaan vain sekin, ettei ole tarjota muuta apua tai ei ole aikaa sellaiselle :( Ja huostaanoton jälkeenkin lastensuojelun lakia tulisi noudattaa tarkalleen. En käsitä miten se voikaan mennä niin, että eri sosiaalityöntekijät soveltaa sitä ihan omaan tyyliinsä.

   Oot ihan oikeassa tuossa, että on tosi ikävää kun hyvätkin työntekijät joutuvat tässä huonoon valoon tahtomattaan. Nyt olisi päättäjien jo korkea aika puuttua asioihin! Lastensuojelu on kuitenkin viime aikoina ollut paljon otsikoissa ja kaikessa muussa, kuin positiivisessa mielessä.

   Meidän uusista sosiaalityöntekijöistä mulla ei ole kyllä mitään pahaa sanottavaa. Palaverit on asiallisia ja sieltä saa lähteä hyvillä mielin pois, eikä aivan musertuneena ja toivottomana, niin kuin ennen. Mä oon niin onnellinen, että meidän asioihin on vihdoin tullut jotain tolkkua ja vasta nyt koko tämän prosessin aikana mulla on ensimmäisen kerran tunne, että tosiaan voin lapset vielä takaisin kotiin joskus saada.

   Poista
  2. Tuo lastensuojelun näkyminen julkisuudessakin on aika vaikea asia. Vanhemmat, joilta lapset on otettu huostaan, kun harvemmin kehuvat lastensuojelua toiminnasta. Ei edes ne täysin lasten pitoon kykenemättömät huumehörhö-vanhemmat. Vaikka monissa tilanteissa varsinkin lapset on ollu tosi helpottuneita, kun tilanne on ratkennut.

   En väitä, että Heidin tilanteessa näin olisi. Heidiltä on huostaanotettu lapset hyvästä syystä, mutta kaikki osoittaa nyt jo, että kyseessä on loistava äiti, jolle lapset voi palauttaa :) Ja peukut siitä, että ainakin yrität olla kritisoimatta paljoa lastensuojelujärjestelmää!

   Poista
  3. Kiitos :) Tuosta mä vaan oon eri mieltä, että huostaanotettiin hyvästä syystä. Tilanteeseen piti puuttua rajusti, se on täysin totta. Tarvitsin apua, että pääsen suhteesta irti. Mutta mielestäni mun olisi pitänyt päästä turvakotiin tai perhekuntoutukseen. Kuitenkin Pikkulapsipsykiatrialtakin suositeltiin sitä ennemmin, kuin pitempiaikaista sijoittamista.
   Ja kuinka kävi? Mä oon menettänyt (ja lapset toki myös) kolme vuotta lasteni elämästä. Aika radikaali teko kuitenkin olosuhteisiin nähden. Lasten hoidossa ja vuorovaikutuksissa sun muissa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa...

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
  4. Hyvästä syystä.hmm. Naiset jotka eivät ole kokeneet väkivaltaa mieheltään eivät omasta mielestäni voi tulla kertomaan mitään tuollaista. Oli väärin ottaa lapset pois. Väkivalta vie itse tunnon täysin ja siitä ei ikinä kokonaan takaisin saa. Helppo se on sanoa "Jos mies minua kerrankin löisi lähtisin heti" Ei kannata puhua asioista joista ei mitään tiedä.

   Terv.Nenna

   Poista
 2. tuun aina niin onnelliseksi kun huomaan että joku muukin on huomannut skinny seerumin toimivuuden <3 se on oikeasti maailman paras tuote ja siihen luotan vuodesta toiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) On kyllä ihan loistava tuote! Ja hyvän tuoksuinen, sekin on aina kauheen tärkeä asia mulle!
   Pidennysten, varsinkin vaaleiden kanssa kun todellakin pitää olla hyvät hoitavat aineet käytössä, niin on ihanaa kun löytyy joku päivien pelastaja ♥

   Poista
 3. toi seerumi on tosi hyvä.. mut omalle tukalle pakarta on kerastasen elixir.. jos on vaikka kk käyttämättä tulee tunne et nyt jotain puuttuu..:)

  pakko kyllä vielä kommentoida tuota ylempää kommenttia et sitten toimitaan oman etiikan vastaisesti.. MIKSI?!?
  kokoajan alkaa sosiaalipuolelta paljastua sisältä asioita, jotka ei kestä päivänvaloa!! Toivottavasti nyt aletaan puuttua asioihin!! kokoajan saa lukea jotain sosiaalipuolen juttua lehdestä. tulee tunne et jos pyytää ja vastaanottaa apua niin kohta sekin tuomitaan.. oikeesti mulle on tullu tunne et joku käy hiippailemassa meidän portailla päivisin.. ja meillä on koira niin sekin reagoi.. saninkin tossa äidille et oonko hulluksi tulossa ku pelkään kokoajan et joku sossutantta kuuntelee oven takana mitä me touhutaan.. ja mistä niistä tietää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohon miksi -kysymykseen... Koska on pakko, ei ole muuta vaihtoehtoa, jos ei halua työttömäksi jäädä. Kuntien määrärahat ei anna resursseja tarjota perheille sellasia palveluja joita työntekijä pitäisi parhaana vaihtoehtona. Sitä työtä täytyy tehdä niillä välineillä, mitkä on kunta antanut käyttöön. Kaikkiin tilanteisiin ei ehdi paneutua kunnolla, koska työtä on niin paljon. Paljon muuttuisi, kun työntekijöitä (päteviä, ts.yliopistokoulutuksen saaneita) olisi enemmän ja perheille tarjottavia tukivaihtoehtoja olisi käytettävissä enemmän.
   Eikä nyt oo tarkoitus puolustaa lastensuojelutyötä, vaan tehdä näkyväksi se, että syy nykyiselle toiminnalle ja sen toimimattomuudelle on jossain muuallakin kun näissä "sossutantoissa". Tärkeätä ja lapsen edun mukaista työtä kun tehdään päivittäin. Vaan ei ne pelastavat ja onnistuneet tukitoimet pääse lehtiin asti.

   Poista
  2. Ihmettelen vaan suuresti, että miksi sitten ylipäätään on olemassa lastensuojelulaki, kun sitä jokaisessa kunnassa sovelletaan ihan omiin nimiin...Vedotaan siihen, ettei kunta voi antaa jotain tukitoimea tms. Toisessa kunnassa annetaan apua ja tuetaan perhettä kaikin keinoin, ettei tarvitsisi ryhtyä huostaanottoon. Toisessa kunnassa taas ei anneta, kuin esimerkiksi perhetyöntekijä ja jos hän huomaa vähänkin jotain omasta mielestään "väärää", niin tehdään huostaanotto, koska ei ole antaa muuta apua.

   Ei. Ei. Ei. Se vaan ei voi mennä niin!!! Jos on olemassa laki, tulee sitä noudattaa. Eihän ihmisen tapostakaan selviä toisella paikkakunnalla helpommalla,kuin jollain toisella...

   Ihmetyttää, koska kyseessä on todella iso asia. Joka ikinen äiti voi kuvitella miltä tuntuu, kun oma lapsi viedään. Ja sitten sitä puolustellaan sillä, että kunnalla ei ole varaa tarjota jotain tiettyä tukitoimea. Voi, voi mutta jos olisit asunut naapurikunnassa niin olisit saanut kyllä pitää lapsesi.

   Oonko mä ainut, jonka mielestä tää on täysin naurettavaa??

   Poista
 4. Itse jäisin mieluummin työttömäksi kuin tekisin lapsia ja perheitä - tai ketään muutakaan - vahingoittavia tekoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka yksi työntekijä jäisikin työttömäksi, niin uusi siihen virkaan olisi kunnan otettava joka tapauksessa. Sosiaalityön yliopistokoulutukseen kun on jatkuvasti suuret hakijamäärät ja varma työllistyminen takaa näin olevan varmaan tulevina vuosinakin.
   Enkä näe lapsen riittävän hoivan, huolenpidon ja turvan varmistamista, perheiden tukemista ja auttamista vahingoittavana tekona.

   Poista
  2. Enkä nyt siis näissä jätetyissä kommenteissa kommentoi Heidin tilannetta, vaan yleisesti lastensuojelua. Opiskelijan näkökulmasta oon seurannut tätä blogia, ja kurjalta nuo kokemukset kaikenkaikkiaan kuulostaa. Olisi kiinnostava tietää myös toisen osapuolen näkökulma, mutta se kun ei ole mahdollista.

   Poista
  3. "Enkä näe lapsen riittävän hoivan, huolenpidon ja turvan varmistamista, perheiden tukemista ja auttamista vahingoittavana tekona." Juu, en minäkään. Mutta kun se nyt vaan valitettavasti ei toteudu joka kunnassa.

   Usein oon törmännyt tuohon, että olisi mukava kuulla toisen osapuolen näkökulma. Usein sitten vanhempia pidetään automaattisesti valehtelijoina vain siksi, että lastensuojelu ei voi kertoa kantaansa. Noh, asiat mitä mä oon esimerkiksi täällä kertonut, niin en mä niitä kyllä päästäni ole keksinyt. Jos olisin, niin johan olisi hyvä mielikuvitus :D Ja kuitenkin mä kerron kaiken ihan omalla naamallani ja nimelläni.

   Ja suoraan sanottuna mä en olisi ikipäivänä käyttänyt näin paljon aikaa ja vaivaa näiden asioiden vatvomiseen (tapahtuu myös muualla, kuin blogissa) jos en varmuudella tietäisi, että on toimittu väärin. Ja johan ne sen siellä perhekuntoutuksessakin sanoi. Niin joo, mutta kun sitäkään en pysty millään todistamaan ja he eivät saa kertoa..Eli mä varmaan valehtelen.

   Poista
 5. Oma kokemukseni on, että yliopistokoulutuksen saanut työntekijä toimi täysin Suomen laeista piittaamatta. Voisin kuvitella, että hänen yhteiskunnan kustantamaan monen vuoden koulutukseensa on sisältynyt lakikoulutusta aiheesta tai ainakin olisi pitänyt saada valmiudet ihan itse lukea ja sisäistää omaa työtä koskevat lait ja ohjeet. Ellei kunnalla ole varaa ostaa lakikirjaa, tiedoksi että ne löytyvät netistäkin. Tämä yliopistokoulutuksen saanut työntekijä myös valehteli kirjoittamissaan papereissa. Asioiden kirjoittaminen niin kuin ne oikeasti tapahtuivat ei olisi vaatinut lisäresursseja. Olisikin sitten mieluummin ollut toimimatta, nyt sai aikaan todella paljon pahaa.. Ei ollut kenenkään edun mukaista työtä - no ehkä ilkeyttään perättömiä tietoja antanut häiriintynyt ihminen ilahtui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sosiaalityöntekijät voivat konsultoida asianajajia. Suomen laissa kun on jonkin verran yleisestikin tulkinnanvaraisuuksia, jonka vuoksi esim. Korkein oikeus antaa ennakkopäätöksiä. Ja koulutuksessa perehdytetään lakiin ja oikeuskäytäntöihin opintojen alusta asti, niihinhän työ perustuu.
   Jos epäilet, että joku on toiminut väärin, niin aina voi kannella tai valittaa. Teitkö esim. kantelun oikeusasiamiehelle?

   Poista
  2. Ei se korkea koulutus kenestäkään tee kuitenkaan ihmisenä parempaa. Toki mä arvostan oikeasti ihmisiä, jotka ovat jaksaneet lukea. Mutta kuitenkin on olemassa asioita, jotka opitaan elämällä, ei lukemalla. Ja mun mielestä sosiaalityöntekijällä pitää olla empatiakykyä ja ihan oikeaa kokemusta lapsiarjesta sun muusta. Pelkkä yliopistokoulutus ei todellakaan takaa sitä, että toimitaan oikein. Ennemminkin ajattelisi,että nämä ihmiset haluaa vain nousta uralla korkeammalle ja korkeammalle. Valta voi myös nousta hattuun.

   En todellakaan yleistä, kuten olen useaan otteeseen kertonut. Mutta on ihmeellistä, miten sosiaalityöntekijät/opiskelijat puolustavat omiaan ja vetävät jopa herneet nenään, kun heidän kollegaan arvostellaan. Miksi ihmeessä? Jos mä moitin jonkun kaupan kassan työntekijän toimintaa, niin tarkoittaako se, että kaikki kaupan kassalla työskentelevät olisi samanlaisia?

   Poista
  3. Mut ei se sosiaalityöntekijyys tee myöskään automaattisesti ihmisenä huonompaa. Ei ihmisenä kukaan ole toista parempi. Ja puolustan, koska tiedän että niitä hyviäkin työntekijöitä on, jotka joutuu näiden huonojen tapahtumien tuoman asenteen takia kärsimään. Jos joku on toiminut väärin, ei se tarkoita, että kaikki toimii niin. Tuota asiaa oon kai yrittänyt tässä tuoda esille. Paljon voi olla pielessä, mutta syitä löytyy paljolti muualtakin kuin työntekijöistä itsessään. Yleistystä taitaa olla, jos yhden työntekijän toiminnan perusteella koko koulutuksen antamat valmiudet kyseenalaistetaan.

   Tuntuu vähän kurjalta "väitellä", koska tän blogin perusteella vaikutat Heidi tosi symppikseltä ja mukavalta ihmiseltä :) Mutta haluankin sanoa, etten halua vähätellä teidän kokemuksia mitenkään. Koitan kai vaan tuoda sitä toisen puolen kokemusmaailmaa esille ja kumota niitä kaikenkattavia huonoja asenteita. Jos siellä tunnelin päässä näkyis edes pikkusen jotain hyvääkin edes yleisellä tasolla.

   Poista
  4. Niin, en mä koskaan oo ajatellut tai kirjoittanutkaan ettei olisi olemassa hyviä sosiaalityöntekijöitä. Onhan meilläkin nyt ne kaksi uutta oikein hyviä :) Tosi paljonhan oon halunnut tuoda esiin sitä, että se on kuitenkin kauheaa, että sun elämäsi kohtalo riippuu paljolti siitä minkälainen työntekijä on vastassa. Niin se vaan on.

   Kuitenkin lastensuojelu on noussut pinnalle negatiivisessa mielessä. Ei kai nyt oikeasti kaikki vanhemmat vain valehtele? Suuri muutos vaan tapahtui, kun vastuu siirtyi kunnille. Kunta kun saa sitä rahaa niistä huostaanotoista. Kummasti sen jälkeen huostaanottoluvut kasvoi.

   Poista
 6. Huonosti toimivia sosiaalityöntekijöitä nyt vain on. Rehellisesti toimivaa ihmistä huonompi on se joka tahallaan virkatyössään valehtelee ja valheillaan vahingoittaa muita. Silloin vika on vain ja ainoastaan työntekijässä itsessään. Varmasti sillekin, miksi joku valehtelee tahallaan, löytyy selitys. Tappajien teoillekin löytyy selitys. Silti he joutuvat vankilaan. Sosiaalityöntekijä senkun porskuttaa turvamuurinsa sisällä valheineen. Minulla on täsmälleen yksi kokemus lastensuojelijan työntekijöistä ja se on pahin mahdollinen.

  VastaaPoista
 7. jos kaikki sosiaalityöntekijät menisivät lakkoon eivätkä suostuisi tähän "kunnalla ei oo varaa pa''''n" niin alkais löytymään niitä määrärahoja. nekin on muuten kirjattu lakiin.

  en väitä, etteikö olisi hyviä sosiaalityöntekijöitä, mutta mielestäni yksikin tallainen tapaus on liikaa!! ja kun niitä tuntuu olevan niin paljon..

  tuntuu, ettei sitä eerika-parkaakaan otettu huostaan, koska sillä perheellä oli aivan liian pini koti suhteutettuna henkilömäärään. se lukee suomen laissa. sillä, että kunnat eivät täytä omia lakisääteisiä velvollisuuksiaan saadaan tuhottua pienen tytön elämä. illan tapahtumista en tiedä ku en pysty sellaisia lukemaan. kuoleman kuuleminenkin sai jo kyyneleet valumaan.

  mut tosiaan tuntuu, et kokoajan vaan itketään sitä ettei ole määrärahoja ja toisaalla hoilotetaan jotan hyvinvointivaltiosta ym.. kaikkia hienoja pykäliä LÖYTYY suomen laista, niitä ei vaan käytetä kun ei ole r-a-h-a-a..

  koskaan ei oo rahaa jos se päättäjistä on kiinni.. kaikkien pitäisi vaan yhdessä vaatia, että asiat hoidetaan lakien mukaan..

  jos esim. pyydät/vaadit apua niin aletaan vaan etsimään virheitä millä saataisiin lapset pois niin mitä HYVINVOINTI valtion toimintaa se on.. sitten tuolla vaan toistellaan et kyllä täällä saa apua jos pyytää.. kuten se joka tappoi vaan summamutikassa sen vastaantulevan siellä leikkikentällä. tappoi toisen ihmisen että pääsis mielenterveyshoitoon..

  ärsyttää vaan ku kokoajan niin toitotetaan tuota hyvinvointivaltiota mitä ei todellakaan tää maa oo.. nyt joku sanoo et paremmin meillä on asiat ku venäjällä, mut hei me ei asutakkaan venäjällä vaan suomessa.

  Lastensairaalaa ei ole varaa rakentaa! siihen kerätään rahaa yrityksiltä ja kansalaisilta.
  telakalle ei ollu varaa lainata rahaa, nyt paksetaan sit satojen ilmisten työttömyyskorvauksia. ainiin, mutku se tulee eri tililtä niin eihän sitä lasketa.. kunhan meillä nyt on varaa talvivaaralle antaa rahaa, ettei se saastuttais enää enenpää miedän vesistöjä. niiden koulutuskinhan me ollaan jo verorahoin maksettu! mut ainiin saahan ne puolalaiset työntekijät vielä lapsilisätkin, vaikka vaimo ja lapset asuu puolassa. ja vaimo käy siellä töissä. 2000kk palkasta 20% veroa. jää 1600. kolmesta lapsesta saa lapsilisiä sen 350 ja rapiat päälle. et kilahtihan sinne kassaan se vajaa 50€.
  mutku ne sai sen puolalaisen euron halvemmalla ku suomalaisen.. ja tähän ei puututa.. ärsyttää ja suututtaa niin paljon.. menipä taas vähän avautumiseksi mut musta on hyvä ku pikkuhiljaa aletaan keskusteleen oikeesti näistä asioista. siitä mikä on oikeesti meille ihmisille tärkeetä..

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)