tiistai 23. heinäkuuta 2013

Synnytys


Sunnuntai-iltana 30.6.13 alkoi pienet supistukset ja sanoin Artulle, että nyt se lähtö taitaa yöllä tulla! Mentiin nukkumaan ihan tavallisesti, koska supistukset siinä vaiheessa oli vielä niin olemattomia ja epäsäännöllisiä. Kahden maissa yöllä heräsin ja supistelu alkoi olla jo kivuliasta. Ähkin ja puhisin sängyssä ja herättelin Arttua. Se kyseli, että oonko mä nyt ihan varma, että synnytys käynnistyy. Juu eiiii, muuten vaan tässä kipristelen naama väärinpäin :D Ajattelin sinnitellä kotona niin kauan, kuin pystyn. Seitsemän jälkeen alkoi kivut olla kuitenkin niin sietämättömät, että hypättiin autoon ja kohti sairaalaa. Voin kertoa, että oli aika tuskainen matka, hyi olkoon!


Kaheksalta oltiin sairaalassa. Siinä vaiheessa kohdunsuu oli 6 cm auki. Katsottiin nopeasti vauvan sydänkäyrää ja melkein heti päästiin synnytyssaliin. Siellä puhkaistiin kalvot ja lapsivesi pois. Jossain vaiheessa sain spinaalipuudutuksen. Voi halleluja miten ihanalta se tuntuu, kun ne kivut hetkeksi lakkaa! Ei se synnytys kyllä sen helpompaa ole, vaikka niitä olisi jo muutama takana. Ehkä se ponnistusvaihe on helpompaa, mutta supistukset sattuu ihan yhtä paljon joka kerta :D Supistuksen tullessahan se syvään hengittäminen olis tärkeää, mutta meikäläinen menee aivan shokkiin ja kiemurtelen ja unohdan sen koko hemmetin hengittämisen!

Vauva oli jotenkin tosi takana ja jouduin ponnistusvaiheessa aluksi ponnistaa kyljelläni. Kovat ponnistukset molemmilla kyljillä ja sitten sain kääntyä selälleni. Muutama ponnistus (Arttu osasi muuten hienosti tsempata tässä vaiheessa) ja sitten meidän ihana neiti syntyi ♥ K ello 12.34. Avautumisvaihe kesti siis 9 h 34 min. ja ponnistusvaihe 10 min. Arttu katkaisi napanuoran ja sain vauvan rinnalle. Ja se oli tämän äidin sydämen menoa :) 

Kätilö sanoi heti: "Saako sanoa, että neiti on niin isänsä näköinen. Ei tarvitse kyllä isyyttä epäillä!" :) Ja niinhän tuo tyttö onkin! Ehkä nyt on tullut jo vähän enemmän munkin näköä . Se on tollanen hyvä sekoitus molempia :D Isänsä pitkät sormet ja varpaat on tyttö perinyt. Niin moni on huomauttanut niistä jo :) Ihana neiti ei voi muuta sanoa ♥


21 kommenttia:

 1. Ihana postaus <3 Ja niin ihanaa että synnytys meni hyvin! Kauan sä kyllä jaksoit kotona kärvistellä :D Ite olin 2 vai 4 cm auki ku menin sairaalaan ja tuntu siin vaihees et kuolen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, alotin uuden blogin rageemisen muodossa :D

   http://hernenenaan.blogspot.fi/

   Poista
 2. Niin kaunis!! Olette onnekkaita kun omistatte tälläisen kimpaleen <3

  VastaaPoista
 3. Paljon Onnea! Suloinen neiti tuli! Toivottavasti myös Iida ja Aleksi tulisivat pian kotiin. Toivon teidän perheelle kaikkea hyvää, olet kyllä vahva nainen.T: Kohta vuoden seurannut blogiasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista ja kiva, että oot jaksanut noin kauan seurata meidän elämää :)

   Poista
 4. https://www.facebook.com/notes/suvi-korhonen/%C3%A4idin-tuska-el%C3%A4m%C3%A4%C3%A4-huostaanoton-aikana-jakakaa-eteenp%C3%A4in-pidet%C3%A4%C3%A4n-huoli-ett%C3%A4-muu/634914333210239 Tässäkin taas joku laiton huostaanotto! Se tarttee näköjään sen, että joku ajattelematon ilmottaa sossuun jotain perätöntä ja joltain perheeltä viedään lapset! Huhuh!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin voi helposti käydä jos on "yli-innokas" ja epäpätevä työntekijä. Valitettavasti.

   Poista
 5. SIIS APUA, multa on menny ihan täydellisen ohi että nyytti on syntynyt!! ONNEA <3 <3 <3

  VastaaPoista
 6. Ihana vaavi <3 Paljon onnea vanhemmille ja isoille sisaruksille! :)

  VastaaPoista
 7. Niin söpö vaavi<3 onnea vielä teille!!

  VastaaPoista
 8. Hei, oletko kuullut/nähnyt julkaisuja ja kuvia beautiful body -haasteeseen liittyen jonka Mami GO GO -blogin Minttu heitti ilmoille! Lähde mukaan haasteeseen, olisi mielenkiintoista kuulla omia ajatuksiasi vartalostasi joka on kokenut niin fyysisesti kuin henkisestikin kovia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääääk, en tiiä kuule riittääkö meikäläisellä rohkeus :D

   Poista
 9. Aika outo tuo kommentti kätilöltä synnytyksen jälkeen. Koskaan ei minulle neljän lapsen synnytyksen jälkeen ole kukaan kätilö kommentoinut lapsen ulkonäköä... korkeintaan kauniiksi ovat maininneet. Jo isyydenepäily-termi on mielestäni aika kamala ja jokaisen pariskunnan oma asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooo, ehkä vähäsen, mutta ei kommentti mua kuitenkaan loukannut tms. ollenkaan :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa :)