tiistai 11. kesäkuuta 2013

Hyviä uutisia!JIPPII ja HURRAA! Eduskunnan oikeusasiamies on ottanut tämän paikkakunnan lastensuojelun käsittelyyn, eli katsotaan toimiiko työntekijät lain vaatimalla tavalla ja muutenkin kaikki miten täällä toimitaan ;) Vitsi, kun mä kuulin ton mun ois tehnyt mieli heittää kuperkeikkoja ja voltteja...Ja kyllä, tällä mahalla :D Nyt siis KAIKKI epäkohdat erikseen vielä ylös erilliselle paperille ja lähettää ne tälle oikeusasiamiehelle. Pitääkin alkaa heti huomenna hommiin!

Ihana, kun pitkästä aikaa jotain positiivista! Tuntuu mielettömän hienolta, että joku ulkopuolinen, joka varmasti pitää huolen, että laeista pidetään kiinni puuttuu nyt asioihin :) En tiedä kauankohan nää sossut on tästä asiasta tiennyt? Mietin tossa, että senkö takia tämä uusi perhe tuli näin yhtäkkiä kuvioihin. Että saataisiin nopeasti lapset siirrettyä, ennen kuin katsotaan että tässä vaiheessa olisi aiheellista miettiä esim. meidän koko perheen perhekotijaksoa tms. Kyllä se varmasti jotenkin tähän liittyy, koska mua on niin ihmetyttänyt tämä ihan yhtäkkinen kiire, vaikka lapset on ollut jo noin kauan tuossa väliaikaisessa perheessä...No, mä aion todellakin tälle oikeusasiamiehelle sanoa siitä,ettei mulle ole oikeastaan koskaan annettu minkäänlaista mahdollisuutta yksin/Artun kanssa lasten kanssa. Ja lain mukaan uusia syitä huostaanotolle ei saisi tulla, vaan jos yksikin huostaanoton kriteereistä poistuu, pitäisi huostaanottokin purkaa.

Oivoi, kyllä mä oon niin onnessani tästä :) Kyllä olikin jo korkea aika, että tähän touhuun puututaan!!


Sitten pikaisesti muita asioita...Jess, me päästiin vihdoin eroon siitä kammottavasta, epäkäytännöllisestä lasipöydästä ja ostettiin uusi keittiönpöytä :) Tai no, itseasiassa lasipöytää ei hävitetty, se löysi uuden paikan meidän takapihalta:

Vielä vähän vaiheessa, mutta voi siellä jo kaffit juoda :)

Uusi pöytä ja naapurin kissa ♥


Äiti tuli tänään yheltätoista meille ja siivoskeltiin täällä neljään asti :) Kyllä nyt on siistiä, kaappeja myöten! On niin ihanaa, kun äiti on niin kovasti apuna, sillä on nyt itellä kesäloma, niin sekin kaipaa jotain tekemistä ja tottakai haluaa myös meidän apuna olla. Eipä toi siivoaminenkaan enää oo mitään herkkua tällä pallomahalla. Huomenna lähetäänkin sen kanssa kaverin luokse Partylite-kutsuille ja ylihuomenna käydään kiertämässä naapurikaupungin kirpparit läpi samalla, kun mulla on ensimmäinen käynti siellä psyk.polilla. Toivottavasti siellä nyt ois mukava työntekijä, joka myös esittäisi omia mielipiteitä, eikä vaan nyökyttelisi ymmärtäväisenä. Eipä mulla suoraan sanottuna mitään kauheeta innostusta oo mennä mihinkään enää juttelemaan, kun tuntuu, että tää on ollut yhtä samoista asioista puhumista viimeset vuodet...Blääh. Mutta ei auta, pakko se on tehdä kaikki, mistä vähänkään voi olla hyötyä lasten kotiutumisen kannalta. 

Tai ehkä enemmänkin tätä uutta vauvaa ajatellen, eipä voi sossu ainakaan väittää, etten "hoida itseäni". Mutta olis se ihan kiva saada oikeasti lääkäriltä lausunto, että tarvitsen tälläistä keskusteluapua, eikä hyppiä tuolla vaan sen takia, että sossut on päättänyt, että mun pitää niin tehdä. Aluksi sitä tekikin mielellään "kaikki mitä ne käski" yms. Mutta sitten kun alkoi huomata, ettei siitä ole mitään hyötyä ja ensinnäkin tajusi, ettei niillä ole valtuuksia mun mielenterveyttäni yms. arvioida, niin ei oo vaan enää huvittanut hyppiä niiden pillin mukaan! Mitta on täysi. Ja niin kuin oon sen niin jo monen monta kertaa sanonutkin, niin ei se lasten kotiutuminen ole näillä sossuilla pienessä mielessäkään. Järjetöntä, että silti vanhemman pitäisi tehdä kaikki mitä ne käskee, vaikka siitä ei ole mitään hyötyä edes. 

Mutta ähh, nyt sossut unholaan taas tälle päivää! Mä laitan vielä vaupin vaatteita kuivumaan ja hipsin suihkuun ja nukkumaan :) Öitä! ♥

16 kommenttia:

 1. Aiwan ihanaa! Tosi huippu juttu!! On kyllä tosissaan korkea aika puuttua! Olen niin onnellinen puolestasi! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ja todellakin oli korkea aika, että tähän puuttuu joku ihan ulkopuolinen taho!

   Poista
 2. Jesjesjes hienoa! Aina kaikki asiat alkaa hoituun pikkuhiljaan vaikka tuntuis ettei koskaan parane. :) Nyt peukut pystyyn! Kyllä se tyyppi hoitaa asiat kuntoon. Muistatte vaan kertoo sille KAIKEN ja hienostelematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut ja varpaat ja kaikki mahdolliset ylös :D Ja kyllä, kerron todellakin kaiken, ihan alusta asti juurta jaksaen...Siinä kyllä pikkusen tekstiä voi olla, mutta kaikki vääryydet pitää saada kerrottua!

   Poista
 3. Jospa tämä solmu pikkuhiljaa alkaisi aueta. =) olen tosi iloinen teidän perheen puolesta ja tästä käänteestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Toivotaan todellakin, että asiat menis nyt parempaan suuntaan! Vielä ei kuitenkaan liikoja uskalla odottaa, ettei sitten tule liian suurta pettymystä! Mutta toivo on korkealla kuitenkin :)

   Poista
 4. Jeeee!:)

  Ja ihana keittiönpöytä, mäkin just kattelin netistä uutta ruokapöytäää!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina tykänny tosta Jyskin mallista, se kun on väriltä, hinnalta ja kooltaan just passeli :) Ostettiin tämä mun veljen entiseltä tyttöystävältä, ihan uusi oli, paketissa vielä! Satasella saatiin ja kaupassa hinta näytti olevan 129 e. Hyvät kaupat :)

   Poista
 5. Ihan mahtavaaa!!!! On niin vaikea tajuta, että miksi sulle ei anneta lapsia takas, kun asiatkin ovat niiiin hyvin nyt!!! Lisää tsemppiä vaan!!! Aurinkoisin terkuin hassuakka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoooos ja ihan mahtava juttu tää onkin :) Toivotaan nyt, että tästä on meille oikeasti hyötyä! ♥

   Poista
 6. Voi miten mummu iloitsee puolestanne. Sinun on nyt hyvä lähteä synnyttämäänkin, kun tietää että joku on laittanut rattaat pyörimään oikeeseen suuntaan. Sinä voit nyt vain nauttia tästä, omalla tavallaan aivan ainutkertaisesta kokemuksesta, vaikka synnyttänyt jo oletkin. Ainutkertaista on se , että sieltä syntyy ainutkertainen pieni ihminen jota Jumalakin katsellessaan sanoo: "Katso se on sangen hyvä." Uskon että kaikki kääntyy vielä parhain päin ja jälkeenpäin huomaat: Olet kokenut jotain sellaista mikä on tehnyt sinusta erittäin rohkean, empaattisen ja viisaan naisen. Todellinen ja rankka "elämänkorkeakoulu." Mummu toivottaa sinulle ja perheellesi Taivaan Iskän runsasta siunausta tästä eteenpäinkin.

  Kaikella rakkaudella ja kunnioituksella Mummu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti oot taas mulle kirjottanut :) Kiitos mummu ja paljon Taivaan Iskän siunausta sinne myös ♥

   Poista
 7. Voi jestas mitä IHANIA uutisia! Hyvä hyvä hyvä <3 Pidän niin paljon peukkuja, että saatte lapset pian kotiin! :) Onnen hali sulle, Heidi!

  VastaaPoista
 8. Hienoa kuulla välillä hyviä uutisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYLLÄ! Tuntuu, että mitään hyvää käännettä tässä ei olisi ollut ikuisuuksiin..Mutta tää on niin iso juttu, että oli odottamisen arvoistakin :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa :)