torstai 30. toukokuuta 2013

Tuska sydämessä


Pahoittelut, että on ollut taas hiljaista. On vaan yksinkertasesti nyt niin paljon kaiken näköistä hommaa, ettei millään kerkeä/jaksa revetä joka paikkaan!

Palaverissa oli suoraan sanottuna yhtä helvettiä. Nyt tapahtu se mitä mä oon pelännyt jo nämä muutamat vuodet: lapsille on löytynyt uusi perhe.

Juu, lapsien edun mukaistahan onkin ne heittää nyt täysin ventovieraaseen paikkaan. Oon kyllä niin murtunut tästä asiasta. Lasten puolesta. Mä en pysty edes kunnolla ajattelemaan koko asiaa vielä. Mä kysyin sossussa, että mitä jos mä saan lääkäriltä sellasen lausunnon, että Idalle ei tee hyvää suuret elämänmuutokset. Vastaus oli: "Ei merkitse mitään, koska lastensuojelu päättää kuitenkin nämä asiat." Okei. Eli lääkärien lausunnoillakaan siis ei ole mitään merkitystä. Sossut on ylimpiä virkailijoita. Hienoa. 

Sitten kun kerroin siitä, että pikkulapsipsykiatrialla ja hal-polilla sanottiin, että kyllä lastensuojelun kuuluisi tulla meitä vastaan jos me kerran haetaan erilaisia tukitoimia/apuja. Sossun akka hermostui kunnolla: "He eivät ole lastensuojelun ammattilaisia. Jokainen pysyköön omalla alueellaan." Hah. Pysytkös sinä? Itse oot sekä lääkäri, psykologi ja ilmeisesti Jumalakin?!

NYT jos koskaan pitäisi antaa se perhekuntoutus-mahdollisuus. No, kyllä mulla se asianajaja on. Sen kanssa todellakin puututaan kaikin keinoin tähän asiaan. Mä oon niin vihainen ja surullinen tästä!


33 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan älyttömältä!! :o nimimerkki: tyyppi joka otti myös hetki sitten yhteen sosiaalitoimen älyttömistä ehdotuksista,joista tulossa myös postaus, kunhan saan aikaiseksi.

  En voi edes kuvitella miltä susta tuntuu tai miten voimaton olo on.. :( Ihmeellistä miten ne voi noin tyrmätä kaiken noin vaan.. Eikö tuollasessa tilanteessa pysty tekemään yhtään mitään? :o Sanoohan sen terve järkikin, että jos kotiuttamisesta puhutaan, niin ei lapsia voi yhtäkkiä siirtää vieraaseen perheeseen tai muutenkaan, kun pienen elämänsä ovat yhdessä perheessä olleet (korjaa jos olen ymmärtänyt väärin, että lapset olisivat olleet vain tuossa perheessä jossa nyt ovat) ja muutenkin äidistään erossa..
  Suorastaan järkytyin tästä jutusta, ihan hirveää. Kamalasti tsemppiä ja voima haleja, toivotaan että löytyisi joku oikeasti hyvä ratkaisu (mieluiten tietysti,että lapset pääsisivät oikean äidin luokse,takaisin kotiin) ja nykyinen sosiaalityöntekijä erotettaisiin, kun ei osaa työtään oikein hoitaa!
  Hirmuisesti voimia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lapset ovat olleet tuossa perheessä koko ajan. Onhan siitä koko sijoituksen ajan ollut puhetta, että tuo ei ole se "pysyvä" perhe, mutta nyt ihmetyttää niin suuresti tämä ajankohta! Oon kuitenkin jotenkin ajatellut, että se uusi perhe olisi vain sossujen uhkailua tms. No, ei näköjään ollut. Miksi juuri nyt ja miksi ei anneta mahdollisuutta mennä koko perhe perhekuntoutukseen, jossa voitaisiin todistaa, ettei ole mitään ongelmaa?! Se on täysin käsittämätöntä. Ennemmin laitetaan lapset ihan ventovieraiden ihmisten luokse. Ai niin joo, meidän hoitohan maksaisi, mutta kun sijoitetaan lapset, niin kaupungin kassaan pärähtää joka päivä 400e mun lapsistani. Kumpi houkuttelee enemmän? Tämä siirto ei voi tehdä hyvää, varsinkaan Idalle. Ja muutenkin tuntuu taas joltain juonelta tms. koska uusi sijaisperhe on parin kilometrin päässä nykyisestä paikasta :O Kas kummaa, kuinkas sattuikaan osumaan noin läheltä...

   Poista
  2. Ja kiitos sulle ♥ Odotan mielenkiinnolla postaustasi :) Ellet oo sitä jo tehnyt, en oo oikein kerinnyt muiden blogeja käydä kunnolla nyt katsomassakaan!

   Poista
 2. Voi ei..tarkottaako toi nyt sitten sitä, ettei niillä ole aikomustakaan kotiuttaa lapsia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa sitä tarkoitusta on koskaan ollutkaan :/

   Poista
 3. Voi Heidi, voimia sinulle kovasti. <3 Toivottavasti uusi asianajaja saa nyt asiat korjattua jotta saisitte lapset kotiin.

  VastaaPoista
 4. Jos lapset menee uuteen perheeseen, niin tarkoittaako se sun tilanteen huononemista?
  Mä todella toivon, ettei niin ole, vaan siellä sossussa joku ottais vihdoin järjen käteen ja alkais ajatella lasten parasta ja päästäis ne sun luo kotiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se sinänsä mun taisteluuni vaikuta, koska voin ihan yhtä hyvin jatkaa lainvastaisen toiminnan tutkimista ja anoa huostaanoton purkua. Mutta lasten puolesta niin kova suru :(

   Poista
 5. Voi eeei, mitä niille ny uus perhe on etsitty ja löydetty ku sun/teidän luona niiden seuraava paikka kuulus olla! Niin väärin tollanen toiminta :/

  VastaaPoista
 6. Ei oikeesti oo ees sanoja. Toivottavasti asianajajan kans saatte puututtua ajoissa tilanteeseen...

  VastaaPoista
 7. Nyt tuli kyllä paha mieli koko teidän perheen puolesta :( Toivottavasti lapset sekä sinä (ja Arttu ja äitisi) jaksatte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me tämäkin tuska taas läpi rämmitä sillä leijonaemon rakkaudella ja voimalla! Lapsienhan puolesta tässä suurin tuska on...Ei sitä pysty edes ajatella...

   Poista
 8. Öh.. kyllä vetää sanattomaksi...
  Varsinaista lastensuojelua, pidetään siitä omasta kannasta kynsin hampain kiinni, siinä ei paljon lapsen paras tai tarpeet enää paina, kunhan sossutäti saa tahtonsa läpi ja näyttää äidille mistä kana kusee.

  Savu nousi korvista kun luin tätä postausta. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on huomattu niiiin monessa jutussa, ettei ne lapsen edusta piittaa oikeasti mitään! Kunhan ovat hyvässä perheessä, niin asia on sillä ratkaistu. Juu, mutta kun ikävä kyllä heille, vanhemmallakin on oikeutensa ja laki sanoo vähän muuta, kuin miten täällä toimitaan. Arvaappa nousiko mulla savu korvista ja itku silmästä palaverissa?!

   Poista
 9. Koska ne (saatanan) lastensuojelun ihmiset lopettaa ton ihmisten elämän pilaamisen ja sabotoimisen. Kuvottaa ja ahdistaa niin sunkin puolesta tää. Maailmassa on miljoonia perheitä, joissa asiat on huonommin ja niiltä ei edes evätä mitään vanhemmuusmahdollisuuksia. Suututtaa! Koska ne perkele oppii, että niiden maine ei ole hyvä Suomessa eikä tuu tolla toiminnalla oleen ikinä.

  En voi kuvitella, että oon samalla alalla töissä missä nekin. Satuttaa, hävettää ja vihastuttaa. Aina pitää antaa toinen mahdollisuus ja aina pitää ajaa perheiden parasta ja tietenkin lapsien. Omat vanhemmat on jokatapauksessa lapsille ne tärkeimmät ja parhaimmat, ei lapsi edes ajattele toisin.

  Mä toivon että tää kääntyy lopulta teidän voitoks ja noi ihmishirviöt (oon vihanen, ei varmaan näy? :D) vaihtais alaa vaikka konttorihommiin niin voi hakata puhelinta hermoromahduksissaan eikä kohdistaa aggrejaan ihmisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut todellakin asiaa!
   Onneksi meitä on monta tässä taistelussa mukana, en todellakaan ole ainoa vanhempi! Kyllä kun tarpeeksi moni valittaa, täytyy jotain tapahtua!

   Kyllä kuule tästä touhusta saa jo vihainen ollakin, että älä huoli :D

   Poista
 10. Eikö lasten pitäis olla pääsemässä kotiin? Mitä helvetin järkeä laittaa ne vielä uuteen perheeseen? Ajatellaanpa tossakin nyt taas lasten parasta, todellakin... On niin paha mieli teidän puolesta. :(

  VastaaPoista
 11. Ei oo totta! Ihan hirveetä suoraan sanottuna! Miten ne kehtaa käyttäytyä nuin!? Ihan oikeesti, miettisivät omalle kohalle! Miks ne siis ees laitetaan uuteen perheeseen??
  Tsemppiä sulle Heidi niin paljon!! <3<3

  VastaaPoista
 12. Toivottavasti ei käy noin! Toivon että saat lapsesi vihdoin kotiin, joku kaunis päivä (PIAN!) :)

  VastaaPoista
 13. MIKSI UUSI PERHE?! :( haluan lähettää niin suuren voimahalauksen sulle tuohon taisteluun.

  VastaaPoista
 14. Tulipa kurja mieli sun puolesta. :( Kovasti voimia ja tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 15. Käsittämätöntä että suomessa voi tapahtua tälläista vääryyttä.

  VastaaPoista
 16. EI VOI OLLA TOTTA! Käsittämätöntä!!! Kyllä tollaset akat pitäs oikeesti nostaa syytteeseen jo, eihän tollanen voi olla laillista että lääkärin ja psykologin kommentit ja lausunnot vaan sivuutetaan noin törkeillä kommenteilla! Tsemppiä, pidä pintasi, oot kyllä niin vahva nainen! <3

  VastaaPoista
 17. Sijaisäiti minäkin31. toukokuuta 2013 klo 12.10

  Näinhän nämä yleensä menevät. Ei huostaanotetuista lapsista kotiudu kuin ihan pieni osa, sillä huostaanotolle on aina todella painavat perusteet; ei Suomessa turhaan lapsia pois oteta. Yritä pitää tulevasta vauvasta hyvää huolta, hänen kanssaan sinulla on mahdollisuus täysipäiväiseen äitiyteen. Yritä saada sisaruksia joskus päivä- tai yölomalle, jotta tutstuisivat pikkusiskoonsa.

  Jos lapsia oltaisiin oltu kotiuttamassa niin tottahan teidän yhdessäolo aikanne olisi pitempi kuin muutama tunti säännöllisin välein. Anna lapsille lupa kiintyä sijaisperheeseensä, se on parasta mitä voit nyt heille tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo Lustig, varatuomari31. toukokuuta 2013 klo 13.05

   Niinhän sitä luulisi. Minäkin uskoin joskus, ettei lapsia Suomessa turhaan pois oteta. Työssäni olen huomannut, ettei tämä pidä alkuunkaan paikkaansa. Huostaanotoille ei läheskään aina ole perusteita. Huostaanoton pitäisi olla se viimeinen keino. Usein se kuitenkin on ensimmäinen ja ainoa. Joskus vaikuttaa jopa siltä, että sosiaaliviranomaisten suoranainen pyrkimys on saada suistetuksi perheen elämä raitelltaan ja lapset sijaisperheeseen. Moni perusteeton huostaanottohakemus menee hallinto-oikeudessa läpi vain sen vuoksi, että vanhemmat eivät ymmärrä tai uskalla vastustaa viranomaisten mielivaltaa.

   Poista
  2. Kyllä niitä muksuja otetaan huostaan ihan typeristäkin syistä ja sitten vitkutellaan piiiitkään enneku annetaan tapaamisoikeutta ja sekin pari hassua tuntia, eihän siinä ajassa se äiti edes kerkiä "todistamaan" yhtään mitään! Ja yleensäkkään en ymmärrä nyt Heidin tilanteessa sitä asiaa että joo, lapset on viety pois edellisen suhteen takia mutta hei haloo, nyt Heidi on raskaana ja täysin eri ihmisen kanssa parisuhteessa ja elämä mallillaan, on alotettu opiskelut yms.!
   Itse tunnen/tiedän perheen jossa äiti ryyppää koko ajan ja nimettömiä lastensuojeluilmotuksia on tehty kymmeniä ja mitään ei tapahdu! Tällä kyseisellä äitillä on myös rikosrekisteri, sillä on pilleripäissään hakannut yhden ihmisen. Juu, ei lapsia tältä pois mutta kunnon kansalaisilta kyllä! Oikeestaan tuntuu että sitten kun ollaan alkoholin takia sossujen kanssa tekemisissä niin säälitään ja tarjotaan kaikki apu ettei muksuja viedä pois mutta auta armias jos kyse on vaikka väkivaltasesta puolisosta niin muksut loppu elämäksi pois koska eihän se äiti enään koskaan ole missään tasapainossa itsensä kanssa saatikka pysty hoitamaan enään lapsiaan. Meidät huostaanotettiin aikoinaan äidin väkivaltaisen miehen takia ja vaikka äiti erosi tästä tyypistä, me ei päästy kotiin. Sit äiti meniki rappiolle ja kotiin paluu jäi haaveeksi lopullisesti. Sitä ne sossut varmaan toivoikin.
   Mä vihaan tätä valtiota, vihaan!

   Huh, sori pieni purkautuminen :D

   Poista
 18. Mä oon tosi pahoillani teidän tilanteestanne! Olet tilanteesta murtunut ja järkyttynyt, ymmärrän täysin. Kunpa voisin auttaa jotenkin. Lämpimiä ajatuksia sulle.

  Miia

  VastaaPoista
 19. voi ei! mie jotenki toivoin että asiat ois lähteny parempaan suuntaan jo! en tajua miten jaksat kun koko ajan puskee lunta tupaan tuon huostaanoton kanssa :( tuntuu että siinä ei vaan voi voittaa mitenkään. voimia kovasti sulle, ihan sydämeni pohjasta

  VastaaPoista
 20. Ai kamala! Kyllä sydäntä kirpaisee Heidi sun puolesta! Mä en ymmärrä miksei heitä voi antaa sulle! Eihän täällä maailmassa jokaiselta koulun keskeyttäneeltä tai työnsä lopettaneelta voi lasta viedä/olla antamatta takaisin vaan sen takia (vaan yksi esimerkki ja plus sä oot jo näyttänyt että pystyt hoitamaan lapsesi). Mä toivon todella että pääsette lakityypin kanssa pian asiassa eteenpäin ja pian saisit lapset itelles! Silloin olet ISOSTI VOITTAJA! <3 Paljon paljon jaksamisia sulle ja lapsilles! Elät kyllä rankkoja aikoja ja nostan hattua että siltikin jaksat hymyillä. Ja jatka hymyilyä! Se saattaa vähän edes helpottaa tuskaa! <3

  VastaaPoista
 21. En ole hetkeen ehtinyt enkä jaksanut omien juttujen vuoksi lukemassa kunnolla ja oli kyllä aikamoinen järkytys, kun tämän postauksen näin. Ei ole todellista?!?! Mä en tajua.
  Kuten joku jo aiemmin sanoi, niin mua hävettää myös kaikkien sossujen puolesta. Ihan käsittämätöntä tuollainen toiminta. On kaikkea sitä vastaan, mitä koulutus opettaa ja pykälät säätää.

  En tiedä, muistatko, kun aiemmin tästä kerroin, mutta olen siis toiminut myös lastensuojelussa sossuna. Itsehän en ole muodollisesti pätevä saamaan virkaa, koska olen opiskellut ja valmistunut lakitutkinnon kanssa. Tosin olen aloittanut avoimen puolella myös ihan viralliset opinnot, mutta töitä ainakin täälläpäin riittää. Mutta pointtini tässä oli ehkä se, että jos luulet, että voisin sinua jotenkin auttaa tai haluat muuten vain kirjoitella, niin ilmoittele. Laitan sulle sitten mun s-postin osoitteen.

  En varmasti pysty sanomaan mitään, mikä auttaisi... Mutta älä missään nimessä luovuta!! Mahdollisimman paljon pommitusta sossuun ja asioiden viemistä eteenpäin muutenkin vauhdilla. Nämä tapauksethan pitäisi oikeudessakin käsitellä suht nopeasti. Ja sosiaalityöntekijä saisi vain itse pysyä siellä omalla tontillaan. On ilmeisesti unohtunut sellainen asia kuin moniammatillinen yhteistyö. On kyllä aika usein pinnalla, joten tosi oudolta vaikuttaa... Mutta jaksamisia!!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)