lauantai 7. heinäkuuta 2012

Hiustenpidennykset

PIDENNYSTEN LAITTO:

Pidennykset tehdään aina täysin kuiviin ja puhtaisiin hiuksiin. Pese hiuksesi mielellään syväpuhdistavalla shampoolla ennen pidennyksen laittoa, hoitoainetta voit tarvittaessa käyttää, mutta ainoastaan hiusten latvoihin. Älä käytä muotoilutuotteita tai jätettäviä hoitoaineita. Omien hiustesi tulisi olla vähintään 5-7 cm pitkät ennen pidennyksen laittoa. Hiustenpidennykset kiinnitetään omiin hiuksiisi n. 1,5 cm päähän päänahasta. Hyvän kiinnityksen tärkein asia on tietysti että se pysyy kiinni. Lisäksi kiinnitys ei saa vaurioittaa omia hiuksiasi, eikä myöskään näkyä.


Kiinnitystapoja on ainakin kuusi:

    Clip-on
    Teippi
    Liima
    Sinetti
    Mikrorengas
    Ompelu

CLIP-ON

Hiustenpidennykset kiinnitetään tarkoitusta varten tehdyillä klipseillä, jotka tulevat clip-on pidennyksien mukana. Klipsit jäävät hiuslisäkkeen ja omien hiustesi alle piiloon, joten niiden näkymistä ei kannata pelätä. Klipsejä voi tarvittaessa ostaa myös erikseen.

Clip-on -menetelmä ei vaurioita omia hiuksiasi, koska siinä ei käytetä kemikaaleja. Hiustenpidennykset saattavat myös pysyä paremmassa kunnossa pidempään, kun voit ottaa ne pois esimerkiksi yöksi tai uinnin ajaksi.

Clip-on -setti siis sopii sinulle erityisesti, jos haluat irroittaa hiustenpidennykset usein.


TEIPPIPIDENNYS
Teippihiustenpidennykset kiinnitetään teipillä, joka liitetään hiusnauhaan.

Teippipidennyksien kiinnittämisessä käytetään ns. sandwich-menetelmää. Menetelmä aloitetaan kiinnittämällä ensimmäinen hiusosio hiuksiin niin, että liimapinta jää ylöspäin. Tämän jälkeen kiinniteen toinen osio edellisen päälle niin, että liimapinnat koskettavat ja liimautuvat yhteen. Väliin tulee jäädä sen verran omia hiuksiasi, että hiustenpidennykset pysyvät kiinni.
 
Teippipidennykset saat irti käyttämällä tarkoitukseen sopivaa remover-ainetta.

Teipin liimapinnat heikkenevät öljystä ja kosketuksista, joten koskemista liimapintaan tulee välttää. Teippi kannattaa vaihtaa uuteen, jos liimapinnat ovat heikenneet liikaa.


LIIMAPIDENNYKSET

Liima levitetään hiuslisäkkeen nauhaan ja omaan hiuspohjaan. Tämän jälkeen liimapinnat puristetaan toisiinsa kiinni mahdollisimman kovaa, jotta hiuslisäke jää kunnolla kiinni.

Liimapidennykset irroitetaan teippipidennysten tapaan remover-aineella.


SINETTIPIDENNYKSET

Sinettipidennyksissä liitos tapahtuu lisäkkeiden päässä olevalla vahalla. Vaha sulatetaan ja omat hiuksesi upotetaan siihen. Tämän jälkeen vaha kovettuu ja hiustenpidennykset ovat jääneet kiinni.

Sinettipidennyksien kiinnittämiseen käytetään tarkoitukseen sopivaa työkalusettiä, jolla vaha sulatetaan turvallisesti. Sinettipidennyksiä ei kannata yrittää kiinnittää ilman oikeita työkaluja.

Sinettipidennykset tulevat aina muutaman gramman osioissa (vrt. “hiusverho”), joihin sinetti on kiinnitetty valmiiksi.MIKRORENGASPIDENNYKSET
 
 Myös mikrorengas-menetelmässä käytetään vain pieniä osioita.

Kiinnittäminen aloitetaan vetämällä pieni tukko omaa hiustasi mikrorenkaan läpi. Tämä onnistuu helpoiten tehtävään tarkoitetulla koukulla.

Renkaan läpi laitetaan myös hiustenpidennyksien alkuosa. Kiinnitys tehdään puristamalla mikrorengas pihtien avulla litteäksi niin, että sekä lisäke että omat hiuksesi jäävät puristuksiin.

Hiustenpidennyksiä irroitettaessa renkaat puristetaan pihdeillä takaisin ympyrämuotoon, jolloin hiukset vapautuvat.


HIUSTENPIDENNYKSET OMPELEMALLA
 Ompelumenetelmässä hiustenpidennyksiä ei suinkaan ommella päänahkaan, vaan lähelle hiuspohjaa letitetään hiuksista “nauha”, joka kulkee takaraivon halki. Tähän lettiin hiusnauhat sitten ommellaan.

Ompelutapa rasittaa omia hiuksiasi kaikista vähiten, sillä pidennyksien painosta johtuva veto ei kohdistu suoraan hiustesi juureen.

Hiustenpidennykset lähtevät irti, kun ommel leikataan ja poistetaan.


   
 PIDENNYSTEN HOITO:

 Hiustenpidennysten kesto riippuu ensinnäkin siitä, kuinka hyvin niitä hoidat. Hyvän hoidon ohjenuorat ovat:

    Puhtaus
    Kuivuus
    Takuttomuus (harjaus)
    Kemikaalien välttäminen (etenkin alkoholipohjaiset)
    Liian lämpökäsittelyn välttäminen (mm. suoristusrauta)
    Yleinen hellä käsittely

Hyvän huolenpidon avulla hiuksenpidennykset säilyvät yleensä 3-6 kuukautta. Pidemmätkin ajat ovat tosin mahdollisia. Hiustenpidennyksien laadulla on myös merkitystä: laadukkaat pidennykset kestävät pidempään.


 PESU
Kun pidennys on laitettu, hiuksia ei tulisi pestä ensimmäiseen vuorokauteen, jotta liimasinetti tai teippi kovettuu ja kiinnittyy kunnolla. Muutenkaan pidennyshiuksia ei tulisi pestä liian usein kiinnitykseen ja hiuksiin kohdistuvan rasituksen vuoksi, joten yleensä 2-3 kertaa viikossa suoritettava pesu riittää vallan mainiosti. Jos päänahka kuitenkin hikoilee tai rasvoittuu helposti, hiusten pesu on tarpeen useammin, koska tali saattaa liukastuttaa hiusta ja vaikuttaa kiinnityksen pysyvyyteen. 

Hiustenpidennysten pesuun tulee käyttää vain niille suositeltuja mietoja hoito- ja muotoilutuotteita. Pidennyshiuksille sopivia tuotteita ovat esimerkiksi silottavat ja kosteuttavat, hiussuomuja hellävaraisesti sulkevat tuotteet, joiden pH on noin 3.4 - 5.8. Pidennyksille ei tule koskaan käyttää hiuksen rakenteeseen vaikuttavia tai hiussuomuja avaavia tuotteita. Sopimattomien tuotteiden listalle kuuluvat näin ollen proteiinishampoot ja hoitoaineet, jälleenrakentavat ja rakennepaikkaavat tuotteet, entsyymihoidot sekä tuuheuttavat ja syväpuhdistavat tuotteet. Myös voimakkaasti öljypitoiset tai alkoholia sisältävät tuotteet saattavat vahingoittaa pidennyshiuksia.

Hiusten pesussa tulee muistaa, että hiuksia ei saa pestä pää alaspäin. Hiuksia pestäessä ainoastaan päänahka pestään varovasti kiinnityskohtien välistä, mutta tuotetta ei saa laittaa suoraan kiinnityskohtaan. Shampoota ei myöskään tarvitse hieroa hiuspituuksin, koska shampoo pesee pituudet huuhdeltaessa ja normaalisti tämä riittää pesuksi. Hoitoaine taas levitetään ainoastaan hiusten pituuksiin ja latvoihin ja myös sen laittamista kiinnityskohtiin on varottava. Pesun jälkeen hiukset tulee huuhdella huolellisesti päänahkaa myöten, jotta kiinnityskohtiin ei jää hoito- ja muotoilutuotejäämiä, jotka voivat vaikuttaa pidennysten pysyvyyteen ja lisäksi ärsyttää päänahkaa. Suositeltava pesuveden lämpötila pidennyksille on noin 40 astetta.
HARJAUS JA HOITO

Pidennyshiukset tulee harjata ja selvittää luonnonharjaksella tai ns. aukikampausharjalla huolellisesti aamuin ja illoin sekä aina ennen pesua. Hiukset tulee harjata aina latvasta lähtien. Jos hiuksissa on takku, se on selvitettävä varovasti pitäen kiinni hiusten kiinnityskohdasta. Takkujen estämiseksi ja niiden selvitystä helpottamaan on suositeltavaa käyttää hiuksiin jätettävää hoitosuihketta tai -voidetta. Hiuksia ei koskaan saa harjata märkänä, koska märkä ja käsitelty hius venyy jopa 30 % pituudestaan ja näin ollen hius menettää kimmoisuuttaan ja katkeaa, lisäksi pidennyksen kiinnityskohtaan voi kohdistua liikaa rasitusta, joka oleellisesti vaikuttaa niiden pysyvyyteen. 
Pidennyshiukset tulee aina kuivata hiustenkuivaajan viileällä puhalluksella lähes kuiviksi, koska kiinnityskohtiin jäävä liiallinen kosteus voi haurastuttaa niitä. Tästä syystä märillä hiuksilla ei myöskään koskaan saa mennä nukkumaan.  Yön ajaksi hiukset olisi hyvä letittää kevyesti takkuuntumisen estämiseksi.

Jotta pidennyshiukset ja niiden kiinnitykset eivät rasitu, hiukset tulee suojata kuumuudelta sekä kloori- ja merivedeltä. Esimerkiksi saunaan tulee aina mennä kuivin hiuksin ja hiukset tulee suojata pyyhkeen sisään.
                                                      
 MUUTA HUOMIOITAVAA

 Pidennyshiuksia voi värjätä, mutta värjäys tapahtuu aina omalla vastuulla. Jos hiuksia värjätään, väriainetta ei saa mennä kiinnityskohtaan, koska väriaineiden sisältämät ainesosat voivat vaurioittaa sitä. Jos hiusten sävyä joudutaan jostain syystä muuttamaan, värjäykseen on suositeltavaa käyttää kevytvärejä. Pidennystä ei tule koskaan vaalentaa!

HIUSTENPIDENNYSTEN LAATU TIETOA

Hiustenpidennyksiä on yhtä montaa laatua kuin ihmisiä joilta hiukset tulevat. Laatua ei voi ikinä tietää 100% varmuudella, mutta tietyt laatu merkinnät kannattaa ottaa huomioon.


LOOSE HAIR (FALLEN HAIR)

Huonolaatuisinta, mutta maailmassa eniten myyvää hiusta.  Hiusten alkuperästä ei ole varmaa tietoa, mutta rajuimpien väitteiden mukaan se kerätään kaatopaikoilta ja hiusharjoista. Tämän vuoksi hiusta kuulee joskus kutsuttavan “roskahiukseksi”.

Osa hiuksista on väärinpäin hiusnauhassa (tai “bulkissa”, tai valmiissa sineteissä), latva ylöspäin. Rankoilla kemikaalikäsittelyillä hiuksista vedetään hiussuomut sileiksi niin että väärinpäin olevat hiukset tuntuvat liukkailta. Hiukset haurastuvat käsittelystä ja tämän vuoksi ovat hauraampia ja katkeilevat, takkuuntuvat ja menevät  hampuiksi herkemmin kuin täysin käsittelemätön hius.
Hiuksia voi kihartaa, suoristaa ja föönata. Periaatteessa hiusta voi värjätä (tummemmaksi), mutta se ei ole suositeltavaa.  Jos kuitenkin haluat värjätä hiusta niin kokeile väri ainetta ensin pieneen osaan hiusta.
Tälläisten hiusten hinnat liikkuvat 20-100 euron välissä eli hinnoissa on suuria eroja eikä hinta ole aina laadun tae. Hiusta usein kaupataan lauseella “100% human hair” ilman muita laatu merkintöjä.
Parhaiten hius pysyy hyvänä esim. clip on pidennyksissä, koska ne eivät ole ympäri vuorokauden käytössä. Myös tiheään tahtiin hiustyyliä muuttavalle tämän tapainen edullinen aitohius voi olla hyvä valinta.
Hius kestää käytöstä ja kohtelusta riippuen 1-5kk.
REMY-HIUS


Remy hius on käsiteltyä ja värjättyä hiusta jossa kaikki hiukset ovat oikein päin, eli latva alaspäin. Hiuksessa hiussuomut ovat tallella, mutta hiusta on usein kevyesti silotettu kemikaaleilla. Hiusta voi kihartaa, suoristaa, värjätä ja föönata. Vaalennusta ei suositella, mutta jos haluat kuitenkin blondata hiusta niin kannattaa ensin testata pienellä osiolla miten hius reagoi.


Remy merkintä ei ole tae ehdottomasta laadusta, mutta varmemmin saat hyvää laatua ostamalla remyä kuin hiusta jossa ei ole mitään merkintää. (Esim. 100% Human Hair aka loose hair)


Hius sopii kaikenlaisiin pidennysmenetelmiin ja kestää hyvänä käytöstä ja kohtelusta riippuen 3kk-12kk


Hiusten hinnat liikkuvat noin 50-180euron paikkeilla riippuen pituudesta ja ostopaikasta.VIRGIN HAIR


Parasta ja kalleinta hiusta. Hius on täysin käsittelemätöntä ja täysin luonnollisen väristä. (Joskus myydään myös värjättynä, mutta hiusta ei ole muuten kemikaali käsitelty)

Hiusta voi värjätä, kihartaa, suoristaa ja föönata. Hiusta voi myös vaalentaa kohtuudella.

Neityst hiusten hinnat liikkuvat 100-300e välissä pituudesta ja ostopaikasta riippuen. Hius sopii kaikenlaisiin pidennysmenetelmiin ja se pysyy hyvänä muutamasta kuukaudesta yli vuoteen, tietty käytöstä ja kohtelusta riippuen.

Jos on varaa kerralla panostaa laatuun mikä kestää, niin neitsythius on ehdoton ykkönen.SYNTEETTINEN HIUS


Muovinen hiuspidennys voi pahimmillaan olla todella muovisen näköinen tai sitten todella huomaamaton, kuin aitohius pidennyskin. Laadun huomaa päältä päin helposti; Paksu ja kiiltävä hius näyttää epäaidolta, eikä liikehdi kuin aitohius. Kevyt, ohut ja sileä hius taas takkuuntuu helposti. Muovihiuksessa kannattaa valita se kultainen keskitie. Ei liian paksu, muttei liian ohutkaan. Halvimillaan esim. letitykseen ja rastoitukseen saatavaa muovihiusta saa alle kympillä, ja avo pidennykseen käytettävää hiusta noin 15 eurolla.                                                                                     
Synteettistä hiusta EI voi värjätä tai kihartaa/muotoilla kuuma raudalla. (Se on muovia ja sulaa.) Suoristamista ei suositella, mutta hamppuuntuneet latvat saa taas sileiksi suoristusraudalla, kunhan varoo sulattamasta hiusta.

Synteettistä hiusta voi käyttää esim clip oneissa, hainhampaissa, shokki raidoissa, rastoissa, leteissä, ym. Ympärivuorokautisessa käytössä hius hamppuuntuu herkästi ja menee pilalle.

 Synteettinen hius kestää käyttötavasta ja kohtelusta riippuen 1-4kk. Leteissä hius kestää kauemmin kuin avopidennyksessä jos hiusta käyttää ympärivuorokautisesti.  MISTÄ PIDENNYKSET TULEVAT?

 Suuntaa antavana ohjenuorana voi pitää, että mitä lähempää hiukset on, sitä parempaa laatua ne ovat. Tämä ei kuitenkaan ole mikään vedenpitävä sääntö.
 

AASIA

Aasialaiset hiuksenpidennykset tulevat koko Aasian alueelta, suuria tuottajia ovat mm. Intia ja Kiina.

Aasialaiset hiukset ovat luonnostaan tummia ja suoria, joten Aasiasta tulevia vaaleita hiustenpidennyksiä on yleensä käsitelty rankasti, jolloin laatu kärsii. Toisaalta aasialaiset hiukset ovat myös paksumpia kuin eurooppalaiset, joten ne myös kestävät käsittelyä paremmin.

Aasialaiset hiukset ovat yleensä kaikkein halvimpia.

EUROOPPA

Eurooppalainen laatu ei välttämättä ole kotoisin Euroopasta vaan Venäjältä ja entisistä Neuvostoliiton maista. Myös Etelä-Euroopasta tulee hiuksia jonkin verran.

Hiustyyppi on kuitenkin lähempänä omaamme niin väriltään kuin tekstuuriltaan, jolloin hiustenpidennyksiä ei tarvitse käsitellä niin paljon kuin aasialaisia pidennyksiä. Tämä johtaa parempaan kestävyyteen ja laatuun.

Tämän vuoksi eurooppalainen laatu maksaa hieman enemmän.

SKANDINAVIA

Skandinaaviasta esim. Ruotsista tulevat hiukset ovat kaikista laadukkaimpia. Niitä ei ole käsitelty ja nehän ovat samaa tyyppiä kuin omat hiuksemme.

Skandinaviasta tulevat hiustenpidennykset nousevat jo ylellisyys-luokkaan niin laadultaan kuin hinnaltaan.Kopioitu: www.hiustenpidennykset.org
               www.hiustenpidennyspro..nettisivu.org
               www.charmhair.fi
               www.salonmarica.com
               www.thesun.co.uk
               www.charmhair.fi

3 kommenttia:

  1. Moi! Eksyin sun blogiin toisen blogin kautta. Luin heti monen monituista postausta putkeen. Sun blogi on aivan ihana ja elämänläheinen. Käsittelet vaikeita asioita ja sitten taas puolestaan ihanaa "naishömppää" :) Olet valtavan kaunis, ja vaikutat jalat maassa olevalta ja järkevältä aikuiselta ihmiseltä. Huomenna aion kahlata blogisi loppuun saakka :) Aurinkoista kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Heippa! Oli niin valtavan ihana kommentti, että tässähän meni vallan sanattomaksi :) Kiitos, kiitos, kiitos! Mahtavaa, että eksyit blogiin ja oikein aurinkoista kesän jatkoa sulle myös :)

    VastaaPoista
  3. Hei, hyvä ja asiallinen tietopaketti hiustenpidennyksistä. Noista hiuslaaduista vielä - homma on ihan arpapeliä sillä suurin osa kauppiaista myyvät sanojensa mukaan remyä ja virginiä, vaikka tuote todellisuudessa olisi huonointa mahdollista laatua. Ongelma on että hiusten lähdettä tai laatua on mahdotonta varmentaa, eikä mitään seuraamuksia tule vaikka kuinka valehtelemalla myisi. Huonoinkin tukka, jollainen kirjoituksessa mainitaan, saadaan käsittelemällä näyttämään hyvältä pakkauksessaan. Se yleensä tuntuu käteenkin todella silkkiseltä ja hyvältä, mutta karu todellisuus paljastuu joskus jo parin pesun jälkeen. Aidosti hyvä hius voi kestää jopa vuosia oikein pidettynä ja huollettuna. Halvinta, eli kiinalaista hiusta myydään intialaisena, venäläisenä (joka oikeasti on todella kallista) tai jopa italialaisena. Italialaista pidennyshiusta ei ole oikeasti olemassakaan. Kuinka moni Italialaisnainen muka myisi hiuksensa päästään(!) Pari vinkkiä vaan ostoksille :) Hyvää on tarjolla ja unelmatukka 24/7 ei ole mahdottomuus :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)