perjantai 9. maaliskuuta 2012

Lapsiin kohdistuva väkivalta

Eilen katoin ihan sattumalta Poliisi tv: n ja siinä oli aihe, joka saa kyllä sydämen jättämään muutaman lyönnin aina välistä. Nimittäin lasten pahoinpitely. Ainahan niistä on puhuttu, mutta toi kosketti jotenkin erityisesti, kun siinä oli kuvia ja eräs pahoinpidelty lapsi (nykyään jo nuori aikuinen) kertoi oma tarinansa. Mulla oli muutenkin eilen ihan järkyttävä ikävä omia lapsia, itkin koko illan ja tuntu, että telkkarissakaan ei muuta näkynyt, kuin pieniä lapsia. Siksi toi aihe kosketti niin paljon ja pisti kyllä sellasenkin vihan päälle!Prkl!
Mä oon innokas Murhainfon sivuilla kävijä (http://www.murha.info/), mua siis kiinnostaa lukea rikostarinoita ja noilla sivuilla on mukava muiden lukijoiden kanssa yrittää selvittää jotain ratkaisematonta juttua. Ja telkkarista katon aina kaikki dokumentit aiheisiin liittyen. Oon perinyt ton kiinnostuksen kyllä äitiltäni, se on varma. Mutta lapsiin kohdistuneita rikoksia/väkivallantekoja en KOSKAAN oo pystyny, enkä halunnut lukea. Se on vaan liian järkyttävää ja kohtuutonta. Tottakai KAIKKI väkivalta on syvältä ja vihaan sitä, mutta tietenkin, kun täysin puolustuskyvyttömälle ja viattomalle lapselle joku pystyy tehdä jotain pahaa, on vaan käsittämätöntä.Unicefin tutkimusten mukaan 275 miljoonaa lasta kohtaa väkivaltaa maailmassa ja vuonna 2002 tapettiin tai murhattiin arviolta 53 000 lasta.
Suomessa väkivaltaa kohtaa 50 000 lasta ja vuodessa noin 6 lasta kuolee omien vanhempien pahoinpitelyn johdosta. 
Aika hemmetin korkeita ja hälyttäviä lukuja!

Yksi asia eilisessä ohjelmassa otti kyllä pahasti korvaan ja sai taas mut hermoromahduksen partaalle. Jos lääkäriin tuodaan lapsi, jolla on murtumia/mustelmia jotka ovat voineet syntyä väkivallasta, asia tutkitaan aina ja perheen taustat ynm. tutkitaan tarkasti. Okei. Tämä on hyvä asia. Mutta. Sitten siinä sanottiin, että hyvävaraisten ihmisten taustoja ei tutkita lähellekkään niin tarkasti, kuin esimerkiksi syrjäytyneiden perheiden. Miksi? Tekeekö raha jostain paremman vanhemman?Tekeekö raha jostain täydellisen? Toi pisti niin vihaksi. Mä en voi sietää tollasta lokerointia. Suomessa tuotakin vaan on mun mielestä ja paljon. 
Aika ironista, että tämä nuori nainen Poliisi tv:ssä, jossa perheen äiti siis käytti todella julmaa väkivaltaa, oli varakkaasta perheestä. Että eiköhän vaan tutkittaisi kaikkien taustat ihan yhtä tarkasti. Kiitos.

Tässä vielä linkki eiliseen ohjelmaan:  http://areena.yle.fi/video/1331237491426

5 kommenttia:

 1. Mieki luen tota murha infoo! Oon aina tykänny lukee kaikkia rikosjuttuja ja kattoo ohjelmia niistä ynm.

  Mutta kamalia nuo lasteen kohdistuvat väkivallat:( Oikeesti joskus tulee ihan itku kun lukee uutisista kaikkee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murhainfo rules! :D Varsinkin se Anneli Auerin juttu oli mielenkiintonen...On siinä vaan sairas akka, ei voi muuta sanoa.

   On nää kamalia juttuja, ihan sydämestä ottaa :´(

   Poista
 2. Oon samaa mieltä, kyllä pitäs ihan tasa-arvosesti tutkia varakkaiden ja ei niin varakkaiden taustat jne... Ei se tarkota sitä, et jos on rikas niin sillon ei tee lapsellensa mitään ja jos on ei niin rikas niin tekee.. ihan järettömiä Suomessa nää jutut, en ymmärrä. -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!!Voi helvetin helvetti...Köyhät kyykkyyn! Raha kun ei varmasti tee ihmisen luonteesta mitenkään parempaa, vois melkein sanoa, et menee toisinpäin useimmilla. Pissaa on pää täynnä ja ollaan niin kaikkien yläpuolella...Ei se raha sitä sydäntä kullaksi muuta. Rahalla kun tosiaan ei kaikkea voi kuitenkaan ostaa.

   Poista
 3. Mitä jos oot köyhä ja muksus katkaisee käteensä? Se on entinen perhe se.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa :)